Uitleg videokeuring

Alternatief GRS 2021

Voor de jeugd tot en met 20 jaar willen we graag een videokeuring organiseren, met kalveren en pinken. Er wordt gekeurd op exterieur bij zowel kalveren als bij pinken. Daarnaast is er bij de pinken het onderdeel showmanship en bij de kalveren het onderdeel om je met kalf van je creatiefste kant te laten zien (foto).

Dit jaar hebben we wederom een samenwerking met de projectgroep van Regioleren van Terra Groningen. Om jullie te helpen bij de voorbereiding en het maken van een video voor de videokeuring, heeft de projectgroep een aantal voorbeeldvideo’s gemaakt. Deze delen we met jullie via de website en Facebookpagina van de GRS.

Wat is een videokeuring?

Een videokeuring houdt in dat dieren niet bij elkaar hoeven te komen op een specifieke plek, zoals bij een normale keuring. Je kalf of pink blijft thuis op het bedrijf en wordt daar op de film gezet. Je moet zelf de video maken en insturen. Een jury zal de ingezonden filmpjes beoordelen. Bij de creatieve opdracht van de kalveren gaat het om een foto i.p.v een video.

Per onderdeel worden verschillende rubrieken gemaakt op basis van leeftijd en opgave.

Opgave en insturen

Aanmelden van dieren is mogelijk t/m 27 februari 2021. Elke inzender mag aan zowel één als aan beide onderdelen deelnemen (kalveren: exterieur en creatief. Pinken: exterieur en showmanship). Geef bij de opgave aan waar je aan deelneemt.

Het inleveren van jullie video/foto kan tot uiterlijk zaterdag 27 februari via www.WeTransfer.com  geadresseerd aan info@groningerrundveeshow.nl 

Om jullie inzendingen snel en gemakkelijk te kunnen verwerken willen we jullie vragen om in de begeleidende mail het volgende te vermelden: levensnummer en naam van het dier, je eigen voor-  en achternaam en leeftijd en aan welk onderdeel je wilt deelnemen. Wil je niet dat jouw video/foto op social media komt? Geeft dit aan bij je inzending. Mochten er nog vragen zijn dan kun je contact opnemen met Richard de Vries (06-51806247) of Rian van Mil (06-51397119)

Prijsuitreiking

Hoe wij de prijsuitreiking gaan doen komen we later op terug. Dit zal afhangen van de dan geldende coronamaatregelen.

Maar één ding is zeker: voor iedereen is een (deelnemers)prijs te winnen!

We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij en zien jullie opgave, video’s en foto’s graag tegemoet!

Met vriendelijke groet,

De organisatie van de

Groninger Rundvee Show