Persbericht

Ruim 150 runderen op de 20e editie van de Groninger Rundvee Show

Op zaterdag 23 februari a.s. zullen 35 Groninger veehouders strijden om de hoogste eer op de Groninger Rundvee Show (G.R.S.). In zorgmanege “De bonte Schimmel” te Bedum verschijnen dan ruim 150 runderen in de ring tijdens de twintigste editie van deze provinciale wintershow. Naast de individuele keuring zullen er bedrijfscollecties worden getoond. In de sfeervolle hal is nabij de ringen een gezellige beurs met stands van diverse bedrijven.

De show wordt mede mogelijk gemaakt door vele sponsors. De hoofdsponsors zijn Rabobank, Coöperatie CRV, For Farmers, BTN de Haas, Alta, Accon AVM, Loon- en Grondverzetbedrijf Wieringa en veehandel Siep van der Veen. Vanwege het twintig jarig jubileum zorgen diverse sponsoren voor een extraatje aan de deelnemers.

Er staat ook een bezoek van mediaboerin Eline Vedder Monaster gepland aan de show, zij zal zorgen voor een positieve uitstraling van de sector en hiermee een leuke bijdrage leveren aan dit feestelijke jubileum.

Om 09.30 uur zullen de eerste koeien in ring 1 verschijnen. In ring 2 zullen de kalveren en de pinken gekeurd worden. Bij de kalveren, die voorgebracht worden door kinderen t/m 12 jaar, zal ook een kampioen Voorbrengen en een kampioen Beste Toilet worden aangewezen. De pinken(tussen 11 en 20 mnd oud) worden voorgebracht door kinderen van 13 t/m 18 jaar. Bij de pinken zal de strijd gaan om exterieur, toilet en showmanship.

Leerlingen van het MBO Terra in Groningen hebben vanuit het vak Regio Leren het project Showmanship uitgevoerd. Hiervoor zijn de afgelopen maanden 2 oefendagen georganiseerd.

Naast een algemeen kampioen melkgevend zal er ook een kampioen niet-melkgevend worden gekozen, tijdens het defilé aan het einde van de keuring.

De jury van deze dag bestaat voor de koeien uit J. Steegink uit Okkenbroek. R. Scholten uit Geesteren en A. Sietzema-de Jong uit Jubbega zullen dit jaar de keuring van de kalveren en pinken voor hun rekening nemen.

Alice Booij uit Noordwolde(Fr) zal speaker zijn. Daarnaast is als aspirant speaker A.R. Oenema uit Boazum aanwezig.

De toegang is gratis en iedereen is deze dag van harte welkom!

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Stichting Groninger Rundvee Show de heer J. Oude Lansink, tel.nr.: 06 – 457 39 288.