Persbericht

Ruim 150 runderen op de 21e editie van de Groninger Rundvee Show

Op zaterdag 22 februari a.s. zullen 30 Groninger veehouders strijden om de hoogste eer op de Groninger Rundvee Show (G.R.S.). In zorgmanege “De Bonte Schimmel” te Bedum verschijnen dan ruim 150 runderen in de ring tijdens de éénentwintigste editie van deze provinciale wintershow. Naast de individuele keuring zullen er bedrijfscollecties worden getoond. In de sfeervolle hal is nabij de ringen een gezellige beurs met stands van diverse bedrijven.

De show wordt mede mogelijk gemaakt door vele sponsors. De hoofdsponsors zijn Loon- en Grondverzetbedrijf Wieringa, For Farmers, Rabobank, Coöperatie CRV, BTN de Haas, Alta, Accon AVM, Van Gosliga Livestock en veehandel Siep van der Veen.

Om 09.30 uur zullen de eerste koeien in ring 1 verschijnen. In ring 2 zullen de kalveren en de pinken gekeurd worden. Bij de kalveren, die voorgebracht worden door kinderen t/m 12 jaar, zal ook een kampioen Voorbrengen en een kampioen Beste Toilet worden aangewezen. De pinken (tussen 11 en 20 mnd oud) worden voorgebracht door kinderen van 13 t/m 18 jaar. Bij de pinken zal de strijd gaan om exterieur, toilet en showmanship.

Leerlingen van het MBO Terra in Groningen hebben vanuit het vak Regio Leren het project Showmanship uitgevoerd en verzorgen dan ook het onderdeel pinken op deze dag. Voor de jongste deelnemers heeft het bestuur ook een leerzame oefenochtend georganiseerd. Wilco Stolwijk heeft hen de fijne kneepjes van het vak geleerd, zodat ook zij weten hoe zij op de keuringsdag met hun kalfje mogen gaan ‘stralen’.

Naast een algemeen kampioen melkgevend zal er ook een kampioen niet-melkgevend worden gekozen, tijdens het defilé aan het einde van de keuring.

De jury van deze dag bestaat voor de koeien uit W. de Bruin uit Goudriaan. J. Posthumus uit Hurdegaryp en A. Sietzema-de Jong uit Gorredijk zullen dit jaar de keuring van de kalveren en pinken voor hun rekening nemen. Marieke Roseboom uit Leusden vertegenwoordigt deze dag als speaker.

De toegang is gratis en iedereen is deze dag van harte welkom!  

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Stichting Groninger Rundvee Show de heer J. Oude Lansink, tel.nr.: 06 – 457 39 288.