Project pinken 2020

Hallo allemaal!

Wij zijn Natasja, Ilse, Melissa, Thijs, Matthijs en Anne en wij organiseren vanuit Terra MBO Groningen allemaal leuke activiteiten rondom de Groninger Rundvee Show! Dit doen wij voor ‘Regioleren’. Tijdens deze leermogelijkheid moet elke groep een eigen project organiseren en deze met succes laten verlopen. Ons project is de Groninger Rundvee Show met als doel zoveel mogelijk jeugd te enthousiasmeren voor de pinkenrubriek.

Voor ons project hebben wij twee leuke oefendagen georganiseerd. Onze eerste oefendag werd georganiseerd voor Terra Oldekerk bij het melkveebedrijf Koepon. Wij gaven tijdens deze dag leerlingen van een 3e klas veehouderij informatie over de agrarische sector en hierbij gelijk enthousiasmeren over het exterieur van koeien. We lieten de leerlingen goed kijken naar exterieur en zelf beoordelen. Deze oefendag werd eind januari gegeven. Tijdens deze dag waren Marcel Rijkers en Alex Borst zelf aanwezig om de dag met succes te laten verlopen.

Onze tweede oefendag werd georganiseerd bij melkveebedrijf Van der Giezen.

Ard-Jan Van der Giezen en Marieke Albring gaven een presentatie over het ‘showmanship’. Tijdens deze avond mocht iedereen zelf met een pink lopen.