Persbericht

Ruim 150 runderen op de 19e editie van de Groninger Rundvee Show

 

Op zaterdag 24 februari a.s. zullen 31 Groninger veehouders strijden om de hoogste eer op de Groninger Rundvee Show (G.R.S.). In de manege te Bedum verschijnen dan ruim 150 runderen in de ring tijdens de negentiende editie van deze provinciale wintershow. Naast de individuele keuring zullen er bedrijfscollecties worden getoond. In de sfeervolle hal is nabij de ringen een gezellige beurs met stands van diverse bedrijven.

De show wordt mede mogelijk gemaakt door vele sponsors. De hoofdsponsors zijn Rabobank, CRV, For Farmers, BTN de Haas, Alta, Accon AVM, Loon- en Grondverzetbedrijf Wieringa en veehandel Siep van der Veen.

Om 09.30 uur zullen de eerste koeien in ring 1 verschijnen. In ring 2 zullen de kalveren en de pinken gekeurd worden. Bij de kalveren, die voorgebracht worden door kinderen t/m 12 jaar, zal ook een kampioen Voorbrengen en een kampioen Beste Toilet worden aangewezen. De pinken(tussen 11 en 20 mnd oud) worden voorgebracht door kinderen van 13 t/m 18 jaar. Bij de pinken zal de strijd gaan om exterieur, toilet en showmanship.

Leerlingen van het Terra in Groningen hebben vanuit het vak Regio Leren het project Showmanship uitgevoerd. Hiervoor zijn de afgelopen maanden 3 oefendagen georganiseerd.

Naast een algemeen kampioen melkgevend zal er ook een kampioen niet-melkgevend worden gekozen, tijdens het defilé aan het einde van de keuring.

Op de keuring zullen o.a. een overnachting in Schloss Kaarz in Mecklenburg-Vorpommern, een overnachting bij De Johanneshoeve in Westerhaar-Vreizenveensewijk, een ballonvaart voor twee personen, 100 kg kalvervoer van ForFarmers en meerdere andere leuke prijzen worden verloot.

De jury van deze dag bestaat voor de koeien uit H. Kuiper uit Oudega. J. Schipper uit Westerhaar-Vriezenveensewijk en M. Lenferink uit Almelo zullen dit jaar de keuring van de kalveren en pinken voor hun rekening nemen.

Alice Booij uit Noordwolde(Fr) zal speaker zijn. Daarnaast is als aspirant speaker A.R. Oenema uit Boazum aanwezig.

De toegang is gratis en iedereen is deze dag van harte welkom!

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Stichting Groninger Rundvee Show de heer J. Oude Lansink, tel.nr.: 06 Р457 39 288.

-.-.-.-.-.-.